4 gode grunde til at købe et plankebord

Rigtig mange boliger har plankeborde for tiden, og det er bestemt ikke uden grund. Den type borde er nemlig utrolig flotte og utrolig holdbare. Det er dog bare nogle få af mange grunde til at købe et plankebord. Hvis du står og overvejer om, du skal investere i et plankebord, så læs med her. 

Utrolig holdbar

Plankeborde lavet i træ er som sagt utrolig holdbare. Hvis det er lavet i massiv træ, kan det holde i rigtig mange år. Massivt træ er nemlig træ i rigtig god kvalitet. Man skal ikke bekymre sig om, at træet i længden bliver skævt eller for eksempel begynder at revne. Det er dog vigtigt også at pleje det ordentligt. 

Mange forskellige farver

Når man køber plankeborde, sætter man sig ikke fast på et bestemt look. Hvis det er i god kvalitet, er det ofte lavet i massiv eg. Men egetræ kommer i flere farver, og olieringen spiller også en rolle. 

Hvis man leder efter et mørkt plankebord, er smoked eg et rigtig godt valg. Det mørke træ har et lidt rustikt look og er en perfekt måde at give ens bolig en smule charme. 

Leder man derimod efter noget mere moderne, skal man hen i de lysere farver. Det kan for eksempel være et hvidolieret egebord. Den farve bord passer rigtig godt til lidt mindre rum, da det vil få rummet til at føles meget større.

Man kan dog også få et mere naturligt look ved at købe plankeborde, der er behandlet med naturolie. Et traditionelt plankebord som det passer ind i nærmest alle rum og er på mange måder et sikkert valg. 

Mulighed for at designe sit eget

Når man køber et plankebord, kan man ofte forvente at få et helt unikt bord. Plankerne er aldrig helt ens, men hvis man designer sit eget, kan man selv vælge en masse ting. Det kan for eksempel være, at man selv vælger lige de bordben, som man går og drømmer om. 

Det er ikke nødvendigt at købe et kæmpe stort plankebord. Man kan nemlig købe tillægsplader til bordet, som for eksempel kan forlænge det med en meter. Tit kan man altså nøjes med at designe et mindre bord og så tilkøbe en tillægsplade, så man altid har plads til gæster. 

Nemt at vedligeholde

Plankeborde holder i rigtig langtid, men det kræver selvfølgelig, at de bliver  vedligeholdt. Det er heldigvis ikke svært. 

Det anbefales, at man olierer sit plankebord en gang om måneden de største par måneder. Så skaber man nemlig en god bund ved at gøre bordpladen mere resistent og vandafvisende. Det er især vigtigt, at træet er vandafvisende, da træ ikke har godt af at blive gennemvådt. Efterfølgende kan man nøjes med at oliere det en gang i mellem. 

Efter at man har haft sit bord i langtid, kan det ske, at farven begynder at falme lidt. Man skal heldigvis bare behandle det med lidt pigment olie. Til et hvidolieret bord skal det selvfølgelig være hvidpigmenteretolie og vice versa med et mørkere/sortpigmenteret bord. 

Andre populære indlæg