Brug noget af din fritid på at træne hjernen


Leder du efter noget nyt at bruge fritiden på? Der findes nærmest uendeligt mange slags hobbyer, og det kan være svært at vælge imellem dem alle sammen. Vælg dine fritidsaktiviteter med henblik på hvad du selv kan lide at lave.

Ét godt forslag til en hobby som kan gavne alle mennesker, er at træne hjernen. Både børn, voksne samt ældre, kan få en hel masse ud af at træne hjernen. Der findes forskellige slags spil som er nemme at bruge, og som træner hjernens evne til at huske, samt mange andre kognitive funktioner.

Bliv skarpere med Rubiks Cube!

Når det kommer til puslespil og spil til hjernen, så er Rubiks Cube måske en af de måske allermest kendte typer. Professorterningen er kendt internationalt igennem mange generationer, og der er god grund til, at så mange mennesker har deres egen terning. Denne type puslespil er nem at tage med sig rundt omkring, og det findes i mange forskellige sværhedsgrader. Find din Rubiks Cube på mastercubestore.dk og se hvor meget der er at vælge imellem.

Forskere har bevist at professorterningen træner hjernen i at koncentrere sig, samt at blive bedre til logiske opgaver. Terningerne findes i forskellige sværhedsgrader, og derfor kan de bruges af alle aldersklasser. En af de mest kendte typer, er den kvadratiske 3×3 terning. Der findes dog også den nemmere 2×2 variant, som er god, hvis du har lyst til at starte ud på et lidt lettere niveau.

Puslespillene kan hjælpe folk i alle aldre med at blive skarpere, fordi de både træner finmotorikken samt sindet. Hjernen bliver bedre til at løse problemer, og fingrene bliver bedre til at bevæge sig med hurtige og fine bevægelser. At løse en professorterning helt selv, kan også være noget af det allermest tilfredsstillende.

rubiks kub

Mange forskellige sjove typer Cube

Som tidligere nævnt, er de kvadratiske 3×3 puslespil nogle af de allermest kendte. Der findes dog mange andre sjove typer hjernevridende spil. Nogle af disse fungerer efter samme princip som professorterningen, men er formet anderledes.

Der findes for eksempel Rubiks Cubes i pyramideform, og nogle kvadratiske terninger har en 5×5 udformning, som gør dem endnu mere udfordrende. Start eventuelt ud med en af de nemmere terninger, såsom en 2×2 variant, og anskaf senere en professorterning i en højere sværhedsgrad. Måske bliver det en helt ny hobby for dig?

Der er mange rigtig gode tilbud på denne type hjernespil på nettet. Find for eksempel et pakketilbud, hvor du får en række forskellige terninger. På denne måde har du spil i forskellige sværhedsgrader, så din familie eller dine venner også kan være med. Gør det til en vane at træne sindet, og gør din hjerne endnu skarpere!

Kig også på afslappende spil, som underholder, når du blot trænger til en pause. Der findes ufatteligt mange sjove typer spil, som passer til folk i alle aldre. Et eksempel på et afslappende spil kunne være de sjove slanger, som kan formes om i alverdens sjove faconer. Find noget som passer til din ønskede sværhedsgrad.

Andre populære indlæg