Derfor bør du ikke undvære vattæpper

Et vattæppe kan bruges til mange formål. Et vattæppe er helt teknisk to lag stof med et lag af vat imellem. Laget af vat holdes fast ved hjælp af syninger i tæppet. Det er tyndere end en almindelig dyne, men tykkere end en almindelig plaid. Online kan du finde et flot vattæppe i en god kvalitet og mange fine farver. Hos de bedste forhandlere bliver der gået meget op i kvalitet. Læs med og find ud af, hvilket formål du skal bruge dit nye vattæppe til. 

Siddeunderlag 

Et vattæppe er perfekt som siddeunderlag, hvis du skal på picnic eller et smut til stranden. Det vejer ikke meget, og det er behageligt at sidde på. Det kan også bruges som siddeunderlag ude på terrassen på en varm sommerdag. Vattæpper findes i et utal af farver og mønstre, så du kan vælge et, der passer til farverne på stranden. 

Pynt 

Du kan sagtens vælge at bruge et vattæppe udelukkende til pynt. Du kan vælge et flot vattæppe til at pifte din sofa eller en stol op. Hvis du har en mørk sofa, kan du vælge et vattæppe i en flot lys farve for at bryde det mørke lidt. Hvis du har en sofa i en støvet farve, kan du vælge et vattæppe i en anden støvet farve for at komplimentere sofaen.  

Hvis du vil peppe en stol op, kan du bare vælge lige den farve, som du ønsker. Hvis stolen er mørk, kan du vælge en flot pastelfarve eller et lidt vovet mønster. Du kan også kombinere farven på tæppet med en farve, som allerede er i dit hjem. Det kan være en farve på en plakat, farven på en vase eller noget andet pynt, som du i forvejen har.  

Soveværelset 

Soveværelset er vores hellige sted. Det er her, hvor vi finder fred, og hvor vi har mulighed for at lade batterierne op. Derfor er indretningen på vores soveværelset også vigtigt for, hvordan vi slapper af. Derfor bør du overveje at finde plads til et vattæppe i soveværelset. Du kan bruge det som et sengetæppe. Udover at det visuelt er flot, så skaber det lidt ekstra til hyggen, da det samtidig også holder dig varm.  

Du kan finde en masse inspiration på nettet til, hvordan du skal indrette dit værelse. Det er altid en god ide at vælge to-tre grundfarver, og så en farve til at bryde de andre farver. Du kan f.eks. vælge hvide vægge, grå seng og grå gardiner, hvide kommoder, sorte gardinstænger og sorte hylder. Så kan du vælge din yndlingsfarve til at bryde grundfarverne. Det kan f.eks. være, at din yndlingsfarve er blå. Så kan du vælge blå malerier og et blåt vattæppe, så den blå farve går igen flere gange. Du vælger selvfølgelig helt selv farven og nuancen på farven. Måske er du til mørke og dæmpede nuancer, eller måske er du mere til pastel- eller neonfarver.  

Andre populære indlæg