Derfor skal du have en mini PC

Indtil for få år siden var det helt normalt at folk købte sig en stationær PC når det skulle være en ordentlig computer. Bærbare computere var relativ dyre og du fik langt mindre computer for pengene end med en stationær. Men med massive marketings kampagner har computerfabrikanterne vendt op og ned på denne holdning.

Samtidig har teknologiske fremskridt gjort det nemmere at nedkøle computerdele, som altid har været det største problem med bærbare. Fordi i en bærbar er der ikke megen plads til blæsere. SSD-harddiske fylder langt mindre og er meget hurtigere end mekaniske harddiske. Også dette har været til de bærbare Pc’ers fordel.

I dag kan du købe en relativ god bærbar der ikke koster mere end en billig stationær. De billige bærbare kan også holde trit med de stationære i samme prisklasse når det gælder ydelsen.

Hvorfor skulle folk så egentligt stadig bruge penge på stationære computere? Er en bærbar ikke simpelthen mere praktisk, når den nu ikke længere koster mere?

mini pc
Closeup of a black computer keyboard and DEL button

Mini Pc’en forener fordelene

Et godt kompromis er her en mini PC. En bærbar er godt nok den mest praktiske PC til farten. Derfor hedder den vel også bærbar, ikke? Men nogle gange kan man godt undre sig. De store bærbare som mange køber i dag er nemlig slet ikke særligt bærbare. Når den er større end en almindelig rygsæk kan rumme og vejer hen mod 5kg så er det ikke særligt sjovt at slæbe rundt på sådan en sværvægter.

En mini PC vejer ikke mere end en mellemstor bærbar. Godt nok skal du have tastatur, mus og skærm til den. Men der er alligevel mange fordele ved en mini PC.

Der er meget der taler for en mini PC

Når du er på farten og har brug for en computer så er en bærbar naturligvis uerstattelig. Men til hjemmet er det en helt anden sag. En mini PC fylder ikke mere end en lille madpakke. Den vejer heller ikke mere. Men indeni den lille kasse gemmer der sig en fuldvoksen og stærk stationær computer med alle dens fordele.

Fx kan du nemt selv opgradere og reparere en mini PC. At sætte mere RAM eller udskifte en harddisk er barneleg. Med de bedre mini Pc’er kan du også udskifte CPU og bundkort uden problemer. Det kan du i princip også med en bærbar. Men de færreste tør at åbne en laptop computer. Og når du ikke kan lave det selv, så bliver det ofte så dyrt at du lige så godt kan købe en ny.

Brug en mini PC til kontoropgaver

Men den største fordel er når du skal bruge computeren til arbejde, tekstbehandling og andet skrivearbejde. Hvis du skriver meget og hurtig vil du snart opleve at tastaturet på en bærbar computer ikke er noget at råbe hurra for. Du skal helt op i de dyre prisklasser for en bærbar tastatur bliver så god at den kan sammenlignes med et rigtigt tastatur som du bruger med en stationær PC.

Andre populære indlæg