Elevationssenge

Hvis du gerne vil kunne indstille din seng, således at du både kan ligge og sidde er en elevationsseng det rette valg for dig. Ved at indstille din seng kan du opnå et større niveau af komfort. Dette gælder især, hvis du er typen, der sidder meget op i sengen eller kunne ønske dig det. Når der skal vælges en elevationsseng, er det vigtigt at vælge god kvalitet og ofre de penge det koster. Det er vigtigt at have fokus på kvalitet. Du kan få alle former for elevationssenge og tilbehør, så din seng bliver helt perfekt til netop dig. 

Hvordan vælges elevationssengen 

Når man kigger på elevationssenge, er det vigtigt at vurdere, hvad behovet er. På denne måde kan det sikres, det at der bliver valgt en seng, som kan bruges langt ud i fremtiden.  

Når man skal vælge længden på sengen, kan man blot regne med sin højde plus 25 cm. Man skal være opmærksom på, at noget af længden mistes på sengen når den bøjes opad. Det er altid smart at prøve sengen inden køb. Det er nemlig forskelligt, hvor langt ryglænet på elevationssenge er. Derfor skal man altid prøve at ligge på sengen, og bruge elevationsfunktionen for at se om ryglænet passer.  

En anden ting at bide mærke i er højden. Benene kan fås i forskellige højder, og man skal selv vælge, hvad der passer en bedst. En lav seng kan give besvær når man skal op, mens en for høj seng, kan give et dårligt fodfæste når man skal ud af sengen. Vælger man for korte ben, kan man efterfølgende supplere med forhøjerklodser.  

Opbygning 

En elevationsseng er bedst, når der er flere inddelinger i. Det kan til hver en tid betale sig at bruge nogle penge på at få flere inddelinger, og der bør helst være minimum fire inddelinger. Disse inddelinger er Sædelæn, ryglæn, øvre ben/lår og nedre ben. På denne måde kan du få mest muligt ud af sengen, og indstillingen af sengen kan blive mere hensigtsmæssig. Der kan desuden fås en nakkestøtte, som kører op/ned med ryglænet eller kan styres for sig selv.  

Det er forskelligt, hvordan madrassen er på elevationssenge. På nogle senge er selve bunden sat fast i madrassen. Andre senge har blot en madras for sig oven på sengen.  

Inden du køber elevationssengen 

Ved køb af en elevationsseng er det meget vigtigt at tjekke, hvor stor den maksimale belastning må være på. En anden ting, der skal tjekkes inden købet, er hvor den kan placeres i rummet. Hvis man vil undgå ledninger, der ligger hen over gulvet, bør man placere sengen tæt på en stikkontakt. Der skal desuden være plads til at ryglænet kan komme op, uden at sengen fx rammer en lampe.  

Køb altid en elevationsseng af god kvalitet, da du skal ligge på den hver nat. Dette kan have stor indflydelse på den generelle kropsholdning og til at få en god søvn. Sørg derfor altid for at sikkerheden og kvaliteten er i orden.  

Andre populære indlæg