Er du også glad for din cykel?


Hvis ikke, er det måske på tide at købe en ny. Cykling er godt for både helbredet og miljøet, men det er ingen fornøjelse, hvis cyklen ikke er i orden. Heldigvis kan du let bestille en ny cykel online og få den leveret lige til døren. Se for eksempel https://cykelshoppen.dk/. Hvis du allerede har en cykel, som du er glad for, er der også masser af tilbehør og udstyr, så din cykeloplevelse bliver endnu bedre – og mere sikker.

Snup cyklen på arbejde – det giver overskud

Vil du have mere overskud på arbejdspladsen og komme hurtigere i gang med opgaverne? Prøv at tage cyklen på arbejde, og mærk hvordan energiniveauet stiger. Forestil dig at komme ind på kontoret med blusende kinder og gang i blodcirkulationen helt fra morgenstunden. Morgenens sædvanlige dårlige humør og manglende energi er forsvundet, og du vil kunne mærke forskellen hele dagen.

Og det er ikke kun din krop og din hjerne, der vil nyde godt af dit øgede aktivitetsniveau fra morgenstunden. Du gør samtidig en vigtig forskel for miljøet og reducerer trafikbelastningen. Flere arbejdspladser har deltaget i kampagnen ’Vi cykler på arbejde’ for at motivere deres medarbejdere til at cykle mere. Det har de, fordi det giver rigtig god mening for virksomheden, for samfundet og ikke mindst for medarbejdernes helbred.    

natur

Hold din cykel i topform

Hvis du skal cykle på arbejde hver dag, er det vigtigt, at din cykel er i topform. Hvis cyklen bliver slidt, bliver den ofte hårdere at køre på, og så mister du hurtigt motivationen. Med få midler og kun en lille indsats, kan du sørge for, at din cykel altid er køreklar og at du ikke mister pusten.

Sørg altid for, at der er tilstrækkelig luft i hjulene på din cykel. Flade hjul giver meget mere modstand på vejen og gør det hårdt at cykle. Du vil kunne mærke forskellen med det samme, når hjulene pumpes ordentligt. Flere steder er der opsat elektriske pumper, som gør det let at få ekstra luft på din cykel.

Hold kæden og pedalerne rene og velsmurte. Der sætter sig let en masse jord og skidt på kæden og i pedalernes bevægelige dele. Det går både ud over komforten, når du cykler, og holdbarheden på din cykel. Sørg for at gøre cyklen ren, når den trænger, og smør den et par gange om året. Så kører den bedre og holder længere.

Vær synlig i trafikken

Særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at reflekser og cykellygter er på plads. Ofte er det mørkt, når du kører hjemmefra, og det er allerede mørkt igen, når du skal hjem. En cykel uden reflekser og lys er næsten umulig for andre trafikanter at se, og det giver anledning til alt for mange ulykker. Investér i et sæt gode cykellygter, som kan monteres på cyklen. Så behøver du ikke at bekymre dig om at glemme lygterne, når den mørke tid begynder. Tjek også de lovpligtige reflekser på cyklen. Det er nemlig også noget der skal være styr på. Så er du klar til at cykle på arbejde hele året.

Andre populære indlæg