Få bugt med negative tanker, overvej psykoterapi

Mange danskere oplever fra tid til anden kriser i deres liv. Det kan være de mister et familiemedlem eller de mister deres job, bliver kronisk syg eller udvikler angst eller depression. I disse krisesituationer kan det være nødvendigt med professionel hjælp til at tackle tingene og komme videre. Psykoterapi i København kan være en mulighed, så du kan komme videre og leve livet på ny. 

I hvilke situationer kan psykoterapi hjælpe? 

Psykoterapi er gavnligt i mange af livets aspekter. Det kan være du har mistet et familiemedlem. Måske står du midt i en skilsmisse, eller du er ikke kommet dig over din skilsmisse. Andre udvikler depression eller angst, eller andre psykiske lidelser, og derfor har brug for psykoterapi. Man kan vælge at gå til psykoterapi individuelt. Det vil sige, at du bare selv møder op og modtager terapien.  

I nogle tilfælde kan det være gavnligt, at flere i familien deltager i terapien. Andre gange kan et gruppeforløb være det helt rigtige. Det er i hvert fald helt sikkert at psykoterapi København kan hjælpe dig sikkert igennem den krise du står i.  

Virker psykoterapi? 

Det korte svar er ja. Det er bevist at psykoterapi virker. Der er dokumentation for at psykoterapi betaler sig i forhold til medicinsk behandling. Der ses bedre resultater når det drejer sig om angst og lettere depressioner, hvorimod det kan være lidt sværere ved for eksempel mere komplekse tilstande.  

Der kan være forskel på, hvilken slags psykoterapi der virker bedst. Derfor er det også vigtigt, at man sætter sig ind i, hvordan de forskellige former for psykoterapi virker. Kontakt gerne flere forskellige terapeuter. Find en der kan tilbyde den slags terapi, som virker effektivt over for den lidelse du gerne vil have hjælp til at bekæmpe.  

Samtidig er det enormt vigtigt at finde en terapeut, der er i stand til at udvise varme, empati og en god personlig kontakt. Disse faktorer er altafgørende for et godt terapiforløb.  

Udbyttet af psykoterapi 

Når man starter et forløb op ved en psykoterapeut, skal man være indstillet på, at det tager tid og kan være anstrengende at gå i psykoterapi. Målet med psykoterapi er at kunne klare sig selv uafhængigt af terapeuten.  

Mange føler, at det er svært at skulle stoppe efter et langt og tillidsfuldt forløb hos en psykoterapeut, også selvom man har fået det bedre. Her er det dog enormt vigtigt at huske på, at der også er værdifuld læring i, at kunne sige farvel til den person, der har givet en de værktøjer, der netop gør, at man kan komme videre i livet. Formålet med psykoterapien er at få en række nyttige værktøjer til at arbejde sig ud af den krise, man er i, når man starter på psykoterapi.  

Psykoterapi København er ikke som en lykkepille, hvor man når man har slugt den, har det bedre. Nej, det kræver en stadig indsats over lang tid. Men som nævnt tidligere er resultaterne af psykoterapi dokumenteret, så du kan roligt gå til psykoterapi København og få det bedre.  

Andre populære indlæg