Gør klar til fest

Når der en sjælden gang imellem skal være fest, så lad den få hele armen! Medmindre du ofte samler helle din omgangskreds til dans og musik, hvorfor så ikke give los? 

Der er selvfølgelig mange forskellige former for fester; der er konfirmationer, som er mere afdæmpede, og der er fødselsdage og studentergilder, hvor farten bliver sat op! Det hele afhænger af, hvad du gerne vil have – og selvfølgelig hvem du inviterer. 

Køb et fadølsanlæg 

Når du skal holde fest med et brag, kan du ikke være foruden et fadølsanlæg. Selvom det ikke er din foretrukne drik, vil der med sikkerhed være nogle af dine gæster, der bliver skuffede, hvis det ikke er en mulighed. 

Et fadølsanlæg kan du sætte i hjørnet med nogle krus, og så passer det sig selv. Det er en praktisk måde at servere for dine gæster, for du slipper for dåser og flasker, og folk kan tage, som det passer dem. 

Du kan købe et fadølsanlæg, hvis du selv er glad for øl – så har du det til en anden gang! Men det er faktisk også muligt at leje et fra et lokalt bryggeri. Så kan du præsentere de gæster, der kommer langvejs fra, for den lokale øl, og du støtter samtidig små erhverv i dit område. 

Der findes fadølsanlæg i forskellige størrelser, og de kan naturligvis holde forskellige mængder af øl. Det er op til dig at finde ud af, hvor meget du tror, dine gæster kan drikke. Det er desuden altid en rigtig god idé at have alternativer i nærheden – både med og uden alkohol. 

Festforberedelser 

Andre festforberedelser er selvfølgelig også vigtige, og den bedste måde at holde en god fest, er ved at have styr på så meget som muligt. Hvis det er en ganske almindelig husfest, så er der ikke det store behov for at sørge for siddepladser ud over dem, du allerede har. 

Holder du derimod havefest, så sørg for at have rigeligt med stole i baghånden. Stol aldrig på vejret, men hav et telt til rådighed, hvis alting går galt. 

Musik er nemt nok at ordne: Hvis du ikke har live-musik, så er alt, du skal bruge, Spotify Premium eller en anden musiktjeneste, der ikke spiller reklamer. Du kan selv skabe en playliste, eller du kan finde én, der kan køre i baggrunden. 

Når musikken skal i gang, så kan du enten låne eller leje trådløse højtalere, eller du kan spille over dit anlæg inden i huset. 

Foruden et fadølsanlæg bør du have alkoholfri drikkevarer til rådighed – det kan være vand såvel som sodavand, men sørg for, at dine gæster har muligheden. Desuden er festen ikke sjov, hvis halvdelen af gæsterne går i gulvet inden midnat, så hav snack eller fingermadder til rådighed. Så kan selv dem, der tager rigeligt af fadølsanlægget, holde sig på benene og have en god fest. 

Regn altid med, at noget vil gå galt – så kan du være forberedt eller i bedste fald blive positivt overrasket. Hav en rigtig god fest! 

Andre populære indlæg