Har du en have uden træer?


Mange nybyggede huse, er anlagt på helt tomme grunde, som hverken har blomster, buske eller træer. Det kan være lidt af en udfordring at gøre sin have hyggelig. Man kan jo sagtens plante en masse grønt, men det tager mange år før haven ligner det man havde i tankerne. Derfor må man være lidt opfindsom indtil da.

Overdækket terrasse

Skygge er en skøn ting, specielt nogle af de rigtige varme sommerdage, og det er ofte her træer hjælper lidt til. Har man ikke dem kan man overveje at lave en overdækket terrasse. Den kan nemlig lave lidt samling i din have. Her kan man lave en rigtig hyggelig oase.
En ting der er uundværlig når man ønsker at skabe en oase, er en hængekøje. En hængekøje symboliserer den ultimative afslapning, og den er øjeblikkeligt med til at gøre din have til et hyggeligt sted. Noget andet man kan gøre er at få en masse blomster i store krukker, på den måde får man lidt mere liv i haven på en hurtig måde, som er yderst nem at holde. Det gode ved et overdækket i stedet for en parasol eller andet, er at man kan få planter og blomster til at vokse op af det, og indenfor relativt få år, har man en noget hyggeligere have. Hængekøjen kan man vælge at hænge mellem to af stolperne, her skal man dog være opmærksom på at der skal relativt stor afstand til, for at hængekøjen er tilstrækkeligt udstrakt, så om det virker for dig kommer helt an på, hvor stor terrassen er.

far og datter

Vælg en hængekøje på stativ

Hvis man synes det lyder lidt bøvlet at skulle hænge sin hængekøje op mellem stolperne, så man ikke bare lige kan flytte rundt på den, så er der også en anden løsning, som nok vil være smart for mange der bor i haver uden træer. Man kan nemlig få en anden slags hængekøje, som står på et stativ. Det kan være en rigtig god løsning med sådan en hængekøje til den lidt tomme have. Det betyder nemlig at man har rig mulighed for nemt og hurtigt, at kunne flytte sin hængekøje, ud i solen på græsset, hvis man har lyst til at sole sig lidt. Gider man ikke det længere, så kan man rykke den ind i skyggen på terrassen og læse en god bog. Derudover er mange af stativerne faktisk og meget smukke, og hængekøjen komme til at pynte i sig selv rigtigt flot.

En have uden træer og andet grønt kan sagtens gøres hyggelig og intim, mens man venter på det hele vokser ud. Her kan man med få ting skabe den rette stemning. En hængekøje som både er dekorativ og er praktisk og kan flyttes rundt alt efter behov, samt et ovedækket, som giver dig noget skygge, er en god start til at gøre rart og behageligt i sommermånederne. Derudover kan andre småting som blomster i krukker og måske nogle lanterne i loftet, yderligere give lidt mere sjæl til haven.

Andre populære indlæg