Hundefoder: giv din hund det bedste af det bedste

Hunden er menneskets bedste ven. Er din hund også din bedste ven? Så ønsker du nok det bedste får din hund og her har dens foder stor betydning. Foderet for hunden betyder nemlig ligeså meget som din mad gør for dig. Men hvad er det bedste foder for en hund og hvad skal man tænke over når man fodre sin hund?

Hundefoder til hunde og menneskemad til mennesker

Selvom om din hund ser ud til at stor nyde dine rester af din mad, så er det faktisk ikke særlig sundt for den. Hundens mave fungerer ikke ret godt på den mad, som mennesker spiser og den får derfor ikke særlig meget ud af den mad som den spiser – udover kalorier. Hunde som primært lever af menneskers rester, vil derfor have tendens til at blive overvægtige, hvilket ikke er sundt eller behageligt for din hund. Vil du være sikker på at fodre din hund med godt kvalitets hundefoder så kig på https://www.hike.dk/.

Kornfrit hundefoder eller ej?

Der findes både hundefoder med og uden korn i. Hvis du sammenligner hundefoder med og uden korn, så vil noget af det første du kan lægge mærke til være prisen. Korn er nemlig et meget billigt produkt og det er derfor man er begyndt i sin tid at komme det i hundens foder. Oprindeligt set er hunde rovdyr og korn er derfor ikke ret godt for deres maver eller tarmsystemer. Nogle hunde fungerer dog bedre på hundefoder med korn i, end andre hunde gør. Er du i tvivl om, hvilket foder du skal bruge til lige netop din hund, så kontakt din dyrlæge eller en ernæringsekspert indenfor hunde. Uanset hvordan du oplever at din hund fungere på foder med korn, så burde der ideelt set ikke være mere end max 10% korn i din hunds hundefoder.

Kalorier, omega og smag

Som du nok har oplevet findes der rigtig mange forskellige typer af hundefoder. Det er fordi, der findes rigtig mange forskellige typer hunde og måder at have hund på. Lever du et meget aktivt liv, og har du din hund med, når du er ude? Så vil den skulle have flere kalorier og brændstof, end hvis den er meget alene hjemme og kun går korte ture. Det siger næsten sig selv, men meget aktive hunde kræver mere energitæt foder for at holde en flot pels og en god foderstand end hunde der er knap så aktive. Her spiller racen på din hund også ind. En Malinoir, som ofte bruges som arbejdshund, eller som minimum kræver et meget aktivt hundeliv, skal have noget helt andet hundefoder end en ganske normal familiehund kræver for, at have det godt.

Derudover skal din hund selvfølgelig også kunne lide smagen på sit foder. Ligesom der er noget, du garanteret ikke bryder dig om, så kan du også opleve at der er foder som din hund ikke kan lide. For at sikre at din hund glædeligt spiser sin mad så vælg hundefoder, som den kan lide at spise.

Andre populære indlæg