Hvilken trætype skal dine havemøbler være lavet i?

Hvis du har en have, der står og ser lidt trist og kedelig ud, så er der håb forude. Der er nemlig ingen have, der er så tabt, at den ikke kan reddes, hvis blot du lægger lidt energi, hårdt arbejde, kreativitet og en smule penge i den.

Noget af det, der kan gøre den helt store forskel er selvfølgelig havemøblerne. Måske har du allerede nogle havemøbler, men det kan også være, du ikke har, og i så fald kan det være det helt rigtige valg – eller måske er de havemøbler, du har, ikke det bedste valg til din have, hvilket også kan give det forkerte udtryk.

Hvis du vil vide mere om, hvilke havemøbler i træ, som du kan vælge imellem, så du finder dem, der passer bedst til dig, så kan du læse mere her.

havemøbler træ

Spar penge ved at købe havemøbler i teaktræ

En træsort, der er særligt velegnet til havemøbler, er teaktræ. Dette er nemlig den mest holdbare træsort til udendørsbrug, da træet er olieholdigt og svampenedbrydende. Altså får du havemøbler træ, der er modstandsdygtige overfor det danske vejr.

Det du skal være opmærksom på er, at der findes forskellige kvaliteter af denne træsort; for eksempel vil unge, tynde træer med meget splintved ikke være lige så holdbare som ældre træer, hvorfor de også tit er billigere. Disse har nemmere ved at sprække og holdbarheden er alt i alt mere tvivlsom.

Det bedste valg, når du køber havemøbler af teaktræ, er altså at ville bruge penge på møblet, så de holder i mange år – på den måde sparer du nemlig penge i det lange løb.

Vælg havemøbler i træ, der passer til det danske klima

Ved at købe havemøbler i træ, der passer til det danske klima, så øger du holdbarheden, hvorfor du i sidste ende sparer penge.

Jatoba træet er en træsort, der har en rødlig til rødbrun farve, der faktisk ser utroligt lækker ud på enhver terrasse, da den har en sund glød – du kan også få dem i en gråbrun til pink farve, hvis ud vælger en splinttræ model. Det er en hård og tung træsort, hvorfor den har en god holdbarhed i det danske klima, og derfor vil den fortsat have en sund glød. Derudover skal den også overfladebehandles, hvilket yderligere øger holdbarheden, men også selve havemøblets udseende.

Rød meranti har ligeledes en rødlig til rødbrun farve og kategoriseres som middel tung, hvorfor den også kan holde til det danske klima. Her kan du gennemskue holdbarheden en lille smule ved at kigge på farvetonen. Jo dybere denne er, jo længere holder træet. Denne kræver ligeledes en overfladebehandling, der kan bringe glans og sundhed frem, hvis møblet begynder at se lidt kedelig ud.

Hvilke havemøbler skal du vælge?

Der er mange forskellige typer havemøbler i træ, som du kan vælge imellem, og det afhænger fuldstændigt af, hvordan din have ser ud. Måske er det en bænk, der passer bedst ind i din have, eller måske er det et havebord med matchende stole.

Det afgørende er ikke typen, men derimod udseendet og sundheden af møblerne, der har den største effekt på din haves udtryk.

Andre populære indlæg