Hvilken type våddragt skal du vælge?

Leder du efter en våddragt, så er der flere muligheder på markedet. Uanset om du er erfaren eller nybegynder indenfor vandsport, kan det store udvalg af våddragt til dame gøre det svært at finde frem til lige præcis hvilken en der kunne være den helt rette for dig. Først og fremmest skal du gøre det klar hvornår du ønsker at anvende din våddragt og til hvilke aktiviteter. Når du er kommet frem til dine behov, er du godt på vej i søgen efter den perfekte våddragt. Du kan finde våddragter til damer her: https://dykker-butikken.dk/vaaddragter

Hvad er en våddragt egentlig?

En våddragt er en kropsbeklædning der anvendes under diverse vandaktiviteter. Formålet med en våddragt er at kunne holde dig varm i længere tid på vandet. En våddragt er konstrueret i et ydre lag af et solidt materiale og et indre lag af neopren. Neopren er konstrueret med mikroskopiske lufthuller som opvarmes af din egen kropstemperatur. Med en våddragt hopper du i vandet, som trænger ind på indersiden og fylder lufthullerne. Det vand der er trukket ind i våddragten varmes op og jo tykkere materialet er, jo længere mere vand opfanges og jo længere tid vil du kunne holde varmen. Våddragter til dame er som oftest tykkere konstrueret end til mænd, da det for damer anatomisk er sværere at holde varmen og derfor stiller større krav til isoleringsmaterialet. Udover at din våddragt har til formål at holde dig tør, vil materialet af neopren have en vis opdrift der letter dine aktiviteter i vandet, hvor du skal svømme eller holde dig ovenover. Der findes både kortærmede og langærmede tætsiddende våddragter til dame og typen har betydning for hvilke temperaturer du skal foretage aktiviteter i vandet.

våddragt dame

En kortærmet våddragt til sommeraktiviteterne

En kortærmet våddragt til dame er med korte arme og korte ben. Det er den ideelle type våddragt til de aktiviteter der foregår hen over sommermånederne. Fordelen ved denne type af våddragt er en større bevægelsesfrihed til arme og ben og du vil eventuelt nemmere kunne foretage de nødvendige manøvrer som dine aktiviteter kræver. Med en våddragt til dame med korte ærmer, har som oftest en tykkelse på 0-2 mm neopren, hvilket er passende til længerevarende aktiviteter med en vandtemperatur fra 17 til over 22 grader.

Udvid sæsonen i vandet med en langærmet våddragt

I de varme temperaturer er det som oftest ikke nødvendigt med en våddragt til dame der besidder lange arme og lange ben. Hvis du ønsker at foretage aktiviteter på vandet med en temperatur under 16 grader, kan det være en nødvendighed med en langærmet våddragt. En langærmet våddragt til dame beskytter og opvarmer ikke kun din krop, men også dine arme og ben ned til hænder og fødder. En langærmet våddragt fås i forskellige tykkelser op til 7-8 mm, som er passende til vandtemperaturer under 8 grader. Der findes langærmede våddragter til dame der er konstrueret til sport, hvor bevægelsesfriheden varieres i konstruktionen og er tyndere de steder hvor der kræves ekstra bevægelsesfrihed.

Andre populære indlæg