Lad familien samles om havearbejde

Mange moderne familier har svært ved at få samlet hele familien. Selv ved middagsbordet er det som oftest nogen, det er for sent på den, eller som skal tidligt afsted for at kunne nå en fritidsaktivitet eller lignende. Det gøres bestemt ikke nemmere, hvis man er, som mange danske familier er, en sammenbragt familie.

Det betyder dog ikke bare, at man skal lade det stå til og lade et ellers stærkt familiefællesskab løbe ud i sandet. I stedet bør man bare arbejde så meget desto hårdere for det, hvad mange da også har lyst til. Det kan dog være svært at vide, hvor man skal rette den lyst hen, for hvordan samler man en familie med vidt forskellige interesser?

Et lidt alternativt bud, som dog har virket overraskende godt for mange, er havearbejde. For mange er haven i forvejen en kilde til dårlig samvittighed, som de gerne vil have gjort mere ved, hvis de havde tid. Ved at gøre havearbejde til en fælles indsats, bliver det meget nemmere at indrette n have, man er stolt af. Derudover er det en mulighed for, at alle kan sætte deres præg på haven og føle, at resten af familien faktisk hjælper til med at gøre ens ideer til virkelighed. Yderligere er det bare nemmere at snakke sammen, når man også har noget praktisk at tage sig til.

fliserens

Fliserens

Sørg dog gerne for, at familien kan tage sig at det sjove, mens I kan lade de professionelle fra renoverflade.dk foretage en fliserens en gang imellem. Hvis i har fliser bare et eller andet sted i haven, hvad end det er i form af sjove, snørklede stier eller en terrasse, trænger de næsten med garanti til en fliserens. Det er dog næppe den sjoveste familieaktivitet at pille ukrudt op mellem fliserne eller skrabe alger af, når man i stedet kan bruge tiden på at lægge flere sjove havestier sammen eller bare nyde vejret fra den nybyggede terrasse. Det er altså både sjovere og nemmere at lade de professionelle tage sig at fliserens. Ellers kan havearbejde hurtigt gå fra at være en sjov men produktiv gruppeaktivitet for hele familien til bare at være en pligt – og så er fliserens bare noget af det, der gør en stor forskel.

Andre aktiviteter for hele familien

Af samme grund bør I passe på med at lade havearbejde være det eneste, I laver sammen. Tag for eksempel også gerne på ture eller andre aktiviteter. Husk dog gerne på, at opskriften på en succesfuld aktivitet for hele familien er en aktivitet, hvor alle kan føle sig set og få deres interesser opfyldt på en eller anden måde. Derudover må det også meget gerne være noget praktisk, så den akavede stilhed aldrig overtager. Det kunne være noget så simpelt som en fælles gåtur i skoven, hvor nogle bare gerne vil se naturen, mens andre er optagede af at finde dyr, slås med grene eller noget helt tredje. Humlen er dog, at det bestemt er muligt for den moderne, danske familie at bruge kvalitetstid sammen.

Andre populære indlæg