Når vi kan feste igen.

Der er ingen tvivl om, at pandemien har bragt et stærkt greb omkring os danskere med et krav om, at vi forholder os med meters afstand fra hinanden og små grupper. Fester har især måttet lide under disse forbehold, og det leder til de store tanker om, hvad der skal ske, når vi endelig kan feste igen.

Dagdrømmerier har det også hurtigt med at blive til planer; man begynder at tænke over potentielle temaer. Måske har man holdt de her små fester med det korrekte antal og holdt sig til en central gruppe mennesker, hvormed man også er begyndt at feste med dem, der ikke indgår i denne gruppe. Vi begynder at have gæstelister inde i hovedet, og begynder måske endda at kigge på forskellige slags festartikler som skal danne rammen for hele det store tema.

festartikler

Anledning eller ej?

Mange af de klassiske anledninger som normalt bringer os sammen, har selvfølgelig været præget af omstændighederne, og man kan være fristet til at holde en såkaldt efterfest for at få gjort en ordentlig begivenhed ud af de særlige begivenheder. Det er klart, at uanset hvilken anledning man benytter sig af til at forsamle sig til en fest, så er festartiklerne altafgørende.

Til konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage er ting som bordkort og duge nogle af de klassiske sager, hvor det er designet, der kan afgøre, hvilket tema som man har valgt at kaste sig for. Ligeledes når man vælger menu, så er der forskel på menuerne afhængig af anledningen, nøjagtigt som vi kender forskellen på en bryllupskage og en fødselsdagskage.

Naturligvis vil fester, der lægger mere op til at feste, fordi man kan (altså uden en anledning), også have en anden form for opsætning. Der kan stadig forekomme bordkort, men er intentionen at skulle drikke sig en kæp i øret, så er det klart, at dekorationer og festartikler vil være mindre elegante, og der vil måske i stedet været et større fokus på engangsservice og ophæng.

Beslutninger at tage

Skønt tema kan have indflydelse på rigtig meget, så er der også mange ting, man skal overveje, som falder udenfor det tematiske aspekt. Tager vi fx en halloweenfest, så har man allerede et billede om alt fra kostumer, festartikler og lignende, men skal man bestemme en menu, så nytter det ikke meget at sige en halloween menu, da internettet er fyldt med billeder fra grillmad, der er anrettet som et menneske, såvel som store nachos borde med et græskar der kaster guacamole op.

Med menu og gæsteliste skal man overveje, hvad folk kan lide og tåle, om folk skal tage deres egne ting med osv. At bestemme menuen og derefter spekulerer over, hvordan man kan få det til at falde ind i det valgte tema. Gæstelisten kan man også sige ligger over tema. Vælger man, at man skal have fem specifikke personer med, og de ikke har mange ting tilfælles, så er det klart, at festen skal danne rammen for nogle af de få fællestræk, de nu har.

Andre populære indlæg