Opskriften på det bedste badminton udstyr

Forestil dig, at du begynder at spille badminton. Du ser dig selv indtage banen, med ketcheren løftet, klar til at skyde smashbolde efter din modstander. Der er bare et problem. Du er i tvivl, om du har det rette badminton udstyr.  

Hvis du lige er begyndt at spille badminton, kan du sikkert godt bruge lidt hjælp til at finde lige præcis udstyret til dig på badmintonsiden.dk. Det er derfor, vi er her. Så lad os kigge på, hvad du egentlig behøver. Opskriften lyder på, at du skal bruge en ketcher, en bold, et net, de rette sko og en modstander. 

Slagkraften bag smashbolden 

Måske ser du dig selv, som den næste Viktor Axelsen eller en kommende Line Christophersen. Det er store drømme, og store drømme kræver det rette udstyr. Et godt sted at starte, det er ketcheren. En god ketcher har et godt greb, så du kan holde godt fast i ketcheren. Det går ikke, at ketcheren flyver over i modstanderens næse, bare fordi du skyder lidt for hårdt med baghånden.  

Balancepunktet på ketcheren skal være i orden, for at du kan spille godt. Det gælder også om at finde en ketcher i den rette vægtkategori og den rette størrelse, som passer til din kropsnatur. Det samme gør sig gældende for spændstigheden af strengene på ketcheren, og den overordnede fleksibilitet af ketcheren.  

For enhver begynder kan det være en god ide at prøve sig frem, eventuelt ved at låne en ketcher i perioder, for at se, hvilke du kan skyde badmintonbolden længst med. 

Bolde i luften og gummi under sålerne 

Når du har fundet det rette ketcher, skal du selvfølgelig også have den rette badmintonbold tilføjet til dit udstyr. Igen skal du træffe et valg mellem en badmintonbold af nylon eller af naturfjer. De professionelle badmintonspillere vil ni ud af ti gange vælge en badmintonbold af naturfjer. Det gør de fordi, at den flyver bedre gennem luften. Alt efter hvor meget den vejer, så er den bare bedre at skyde afsted med masser af slagkraft. Der er forskel på kvaliteten af naturfjer, som du bør være opmærksom på, når du skal finde dine badmintonbolde af naturfjer.[Linjeskift til tekstombrydning]Når du har fundet den rette badmintonbold, så er det også vigtigt, at du finder de rette sko. Med de rette sko kommer du ikke til at skøjte rundt på banen. I stedet skal du have et par gode indendørs idrætssko, som gør, at du kan stå skridsikkert fast. Men du skal stadig kunne strække dig nok til at ramme badmintonbolden, når den kommer flyvende mod dig. 

De sidste ingredienser til en god badmintonspiller 

Den sidste, og måske vigtigste ingrediens til et godt parti badminton, det er den rette modstander. Det er desværre ikke noget, som du kan købe online. Ikke på samme måde som din ketcher eller din badmintonbold. Men i dit nabolag findes der sikkert en klub, som du kan melde dig ind i. Her vil du møde andre fjerboldentusiaster at socialisere med. 

Andre populære indlæg