Sådan finder du den perfekte babyseng til din baby

Det er vigtigt, at din baby har en god seng at sove i om natten. Men hvad kvalificerer sig egentlig til at være en god babyseng? Det kommer helt an på, hvordan du ønsker, din baby skal sove. Nysgerrig? Læs mere om det her!

Typer af babysenge

Der er forskellige meninger omkring, hvorvidt en baby fra start skal sove sammen med sine forældre i sengen eller i en seng for sig selv ved siden af. Der er ikke noget rigtigt og forkert svar, så du må helt selv vurdere, hvad du gerne vil. De fleste børn ender dog på et tidspunkt med at sove i en børneseng, og derfor kan det også være smart at købe en allerede fra start.

Det er ligeledes heller ikke alle, hvor samsovning fungerer, og det kan godt være noget, man først finder ud af, når babyen er kommet til verden. Lad os nu se nærmere på, hvilke slags senge man kan vælge. Hvis du er i tvivl om, hvilket mærke der er bedst, så kan du finder et godt babysengemærke hos Manis H.

Vugge

En vugge kan være der, din baby sover de første måneder. Det er ikke strengt nødvendigt med en vugge, men det kan være hyggeligt. Fordelen ved en vugge er også, at den tætte plads omslutter barnet, hvilket siges at stimulere barnet følelse af at være i moderens mave – og det er noget, de finder tryghed i. En anden fordel er, at det er enormt nemt at flytte rundt på en vugge – den er nemlig transportabel!

Der findes nogle vugger, der står på et stativ eller som har hjul, og det er helt op til dig selv at vurdere, hvad du gerne vil have. En vugge er ikke strengt nødvendig, men som du kan læse dig frem til, så er det nogle fordele ved at investere i en vugge.

hvid vugge til børn

Co-sleeper til samsovning

Der er mange nybagte forældre, der vælger at sove med barnet i en dobbeltseng fra start af. Hvis det også er noget, I har overvejet, så kan en co-sleeper være det helt rigtige valg for her. En co-sleeper er en slags krybbe, der kan forbindes til sengen, så den bliver en form for forlængelse af jeres dobbeltseng. Her kan I også vælge at bruge en babynest, som nemt kan stilles i sengen. En babynest er lidt ligesom en stor pude med en udhuling i midten. Den er derfor enormt blød at have med i sengen.

Babyseng og tremmeseng

Når I skal til at vælge babyseng og tremmeseng, er der meget på markedet, man kan vælge imellem. Prisstørrelsen på en babyseng varierer også utroligt meget, så man skal måske vurdere med sig selv, hvor meget man ønsker at give for den.

Weekendseng

En weekendseng kan være et rigtig fornuftigt valg, når baby skal passes af andre. Det er nemlig en enormt transportabel seng, som let kan slås op, og så kan baby placeres deri. Når man er nybagte forældre, har man også brug for, at der er nogle, der kan tage over – og her er weekendsengen smart til!

Andre populære indlæg