Sådan kommer du i gang med oliemaleri

Efteråret og vinteren kalder på indendørs aktiviteter. Hvad med at prøve en ny hobby – nemlig oliemaleri?

Processen med at male er et fantastisk værktøj til at håndtere stress og berolige sindet. Det er en magisk proces, hvor vi slapper af på en sjov måde og få forbindelse til vores indre legebarn.

Samtidig med, at du udfordrer din kreativitet, kan du forskønne du dit hjem med moderne oliemalerier i lige de farver, som passer til dit hjem.

Oliemaling er en gammel maleform, som har været brugt af de store malere gennem århundreder, og er slet ikke svær at bruge, selv om man aldrig har prøvet det før.

Oliefarverne indeholder mange farvepigmenter, som giver en høj glans og god lysægthed.

Oliefarver er længere tid om at tørre end for eksempel akrylfarver. Det giver den fordel, at du kan arbejde med farverne vådt i vådt i længere tid.

Når du skal i gang med at male med oliemaling for første gang, er der nogle ting, som du skal investere i.

Det skal du bruge for at komme i gang

  • Oliemaling
  • Lærred
  • Pensler
  • Overvej at købe et staffeli

Køb en oliemaling i god kvalitet. Du kan få oliemaling, som er lavet på linolie, men du kan også få oliemaling, som er baseret på vand. Ved at bruge en oliemaling på vand, er du med til at reducere forbruget af opløsningsmidler i hele verden.

Vandbaserede oliefarver er præcis lige så lette at arbejde med som den traditionelle oliemaling. De vandbaserede oliefarver er specielt velegnede, hvis du ikke vil have opløsningsmidler i hjemmet, eller hvis du maler sammen med andre i det samme rum og vil have et sikkert arbejdsmiljø.

Som bonus ved den vandbaserede oliemaling kan du vaske penslerne under vandhanen uden at forurene naturen med kemikalier, som skylles ud i vasken.

Alle de gode egenskaber som farvedybde, konsistens, lysægthed og tørretid er de samme som de originale oliefarver.

Grundfarverne kan det hele

Du kan nøjes med at investere i grundfarverne rød, gul og blå plus sort og hvid.

Grundfarverne er de farver, som du ikke kan blande ud fra andre farver, men til gengæld kan du blande stort set alle farver ud fra grundfarverne.

For eksempel får du farven lilla ved at blande blå og rød – blå og gul giver grøn, mens en blanding af rød og gul giver orange. Med grundfarverne kan du skabe mange forskellige farvenuancer ved at justere mængden af de enkelte farver.

oliemaling

Lærred og pensler

Det er en god ide at tænke over, hvor dit lærred skal hænge, så du får valgt den rigtige størrelse. Vær ikke bange for at vælge et stort lærred, hvor du rigtig kan udfolde din kreativitet.

Du får også brug for pensler. Det er ikke nødvendigt – du kan jo bruge fingrene, men penslerne er et godt stykke værktøj, når du skal male et maleri.

Vælg forskellige størrelser – ikke noget dyrt. Når du har fundet ud af, hvilke pensler, der passer dig bedst, kan du investere i lidt bedre og dyrere pensler.

Andre populære indlæg