Vinduer og døre er husets førstehåndsindtryk

Huset er ofte det vigtigste i ens liv, det er nemlig ens base, hvor man kan slappe af, og gøre hvad man har lyst til. For mange er det også vigtigt, hvordan huset ser ud, både indvendigt og udvendigt. Og de elementer i huset, der relaterer sig til begge, er vinduerne og dørene. Døren er en del af førstehåndsindtrykket, når man inviterer nogen hjem for første gang. Derfor er det vigtigt at have en dør, der passer til udseendet af huset. Men døren kan også hjælpe på selve indgangen, vil at hjælpe med lysindfaldet. Mange døre har passende et lille vindue, der giver mulighed for naturligt lys, i det første rum i hjemmet.

Ligesom døren er en del af førstehåndsindtrykket, så er vinduerne også. Forfaldne og beskidte vinduer påvirker udseendet både indefra og udefra. Med de rigtige vinduer, får man et naturligt lysindfald, der gør rummene mere indbydende. Desuden kan man selv designe sine døre og vinduer, efter de mål man har til rådighed i hjemmet, eller finde helt standardiserede modeller på www.vinduesgrossisten.dk.

vinduer og døre

Hold på varmen, spar på regningen

Der er mange æstetiske grunde til at investere i pæne vinduer og døre, men det er også i ens pengepungs bedste interesse i at investere i nogen af god kvalitet. Vinduer og døre er med til at holde på varmen i huset, så når man kigger efter de rette elementer til huset, så skal man huske at kigge efter energimærket. Det kan i det lange løb spare én en masse penge. Det gør også de kolde vintermåneder mere behagelige at komme igennem, da varmen fra huset ikke siver så let ud. Efter at have haft gang i opvarmningen hele den foregående dag, er det træls at vågne op til et koldt hus. Dette kan undgås, ved at udruste huset med de rigtige elementer til at kunne holde på varmen.

Åben op for sommeren

Der er hoveddøren, som man bruger allermest, både når man selv kommer hjem, men også når gæster komme på besøg. Men om sommeren bliver en anden type dør relevant – terrassedøren. Denne dør åbnes som oftest for at lukke det gode vejr ind, og åbner ud til grillaftener og hygge. Den er uundværlig, hvis man vil have nem adgang til sin terrasse, hvilket kan være særligt relevant til de før nævnte grillaftener.

Terrassedøren er som oftest primært lavet af glas, og kan derfor give et stort lysindfald i f.eks. stuen. Det er dog stadig vigtigt at kvaliteten er i orden, så den ikke hindre huset i at holde på varmen om vinteren, da den har potentiale for et stort varmeudslip.

Nem udluftning

Et alternativ til terrassedøren er skydedøren, der har mange af de samme kvaliteter som terrassedøren, dog giver den bedre mulighed for udluftning. Dette skyldes at den ikke kan svinge op eller lukkes i af vinden, og den gør det også nemmere at bære ting ud til terrassen, uden fare for at døren smækker i. Det giver også mindre børn og husdyr mulighed for fri adgang til haven, uden at man skal åbne døren for dem hele tiden.

Andre populære indlæg