Fødselsraten i Danmark er igen ved at stige- Sådan bør du agere som en af de nye forældre

En overgang var mange bekymrede for Danmarks fremtid, når de kiggede på statistikkerne. Det var nemlig tydeligt at fødselsraten var nedadgående og bemærkelsesværdigt under 2. Det vil altså sige, at der for hver generation kom færre danskere. Det er ikke entydigt negativt, det er trodsalt bare et udtryk for danskernes eget frie valg, som man må antage har deres eget bedste for øje. Ikke desto mindre ville det da være ærgerligt at se Danmark og den danske befolkning svinde ind, hvorfor det da også er glædeligt at se, at fødselsraten igen er på vej op. Den er endnu ikke over to, og det er tvivlsomt, hvorvidt den nogensinde vil snige sig op over det magiske total. Det er dog tydeligt, at der i øjeblikket er flere nye, danske forældre, end før.

Opdrag et godt menneske

Delvist grundet den begrænsede lyst til at være forælder i den umiddelbare fortid, kan det, som ny forælder, være svært at vide, hvordan man egentlig bør forholde sig til rollen. Sandheden er dog den, at alle, uafhængigt af samtidens fødselsrate, har haft samme kvaler. Man føler sig aldrig rigtig rede til at være forælder.

Mange problemer kan heldigvis løses online, mens Andre kan dog være sværere at søge sig til. Hvordan opdrager man for eksempel et godt og sympatisk menneske? Det kan de færreste svare fuldstændig på, men et bud kunne være at give dem en dukke at lege med i deres unge år. Leg er nemlig ikke bare underholdning, som mange ellers tidligere har troet. Leg er på mange måder også barnets måde at forberede sig på resten af livet. Derfor er mange af barnets lege som helt ung centreret om dem selv og deres krop. De bider i alt og ser sig i spejlet med det formål at forstå deres egen styrke og deres plads i verden.

dukke

Understøt sociale lege

Som barnet forstår, at der er andre mennesker i denne verden end dem selv og den mor, der giver dem mad, bliver deres lege dog hurtigt sociale. Det er i den sammenhæng, at en dukke er det oplagte stykke legetøj. En dukke kan nemlig tjene et væld af roller i et væld af forskellige sociale lege. En dukke kan for eksempel være barnets egen baby i de far-mor-børn-lignende lege, som næsten alle børn leger på et tidspunkt.

Derudover kan en dukke dog også indgå i lege med andre dukker, hvor barnet kan få lov til at udtrykke komplekse relationer og familiemønstre. En dukke opfordrer til den slags leg, hvilket er enormt gavnligt for barnets sociale evner og forståelse i fremtiden. Selvfølgelig er en dukke alene ikke garanti for sympatisk menneske i fremtiden. Hvis du giver dem muligheden for at lege sociale lege og behandler dit barn med kærlighed og respekt, er der dog ingen grund til, at dit barn ikke skulle blive et godt menneske.

Andre populære indlæg