Pas på de små

Det er blevet populært blandt børn at løbe på løbehjul. Mange voksne gør det også rundt omkring i de store byer. De voksne bruger løbehjulene som transportmiddel. Børnene bruger dem som legetøj.

Når dine børn drøner rundt og kun tænker på at have det sjovt, bør du have sikret dem. De bør være iført sikkerhedsudstyr. Hjelm, knæbeskyttere, albuebeskyttere og håndledsbeskyttere er en god ting, når man vælter. Væn dine børn til at have det hele på lige fra starten. Vil de ikke have det på, kan de ikke løbe på løbehjul. For deres sikkerhed er vigtig.

Mere udsat på trick løbehjul

Har dine børn en trick løbehjul, så er der større risiko for, at de falder. På et trick løbehjul laver børnene forskellige svære tricks. De ruller ikke bare hen ad vejen. De forsøger sig med alt muligt andet. I starten er det meget svært, og derfor falder de mange gange.

Når bare sikkerheden er på plads, så er det en god idé med et trick løbehjul. Køb trick løbehjul her. Det giver dine børn god fysisk træning. De får øvet balancen og kropssansen. Desuden lærer de noget om fysikkens love. Når de har bedre styr på de ting, vil de også bedre kunne passe på dem selv.

Prøv at lade dine børn falde, når de øver tricks. De har sikkerhedsudstyr på, så de får ikke større skader. Højst nogle hudafskrabninger, som vil lære dem at passe på. De vil få nogle erfaringer med, hvorfor man skal tænke sig om, når man er på hjul.

trick løbehjul

Vis dem hvordan

Når du vil have dine børn til at gøre noget, så er det en god idé, at du også selv gør det. Så tag også selv sikkerhedsudstyr på. Du løber måske ikke på løbehjul selv, men du cykler nok. Så når du sætter dig op på cyklen, så husk hjelmen. På den måde vil dine børn se, at du faktisk mener det, når du siger, at det er vigtigt. De vil også opleve det som en ting, man ikke slipper for.

Børn gør, som voksne gør. Hvis dine børn ser, at du cykler uden cykelhjelm, så vil de begynde at tænke, at de også kan gøre det. Ser de dig kun cykle med cykelhjelm, så vil de også selv gøre det.

Væn dine børn til, at man ikke undgår sikkerhedsudstyret. Så vil de slet ikke overveje, om de kan slippe for det. Det vil være en del af det at løbe på løbehjul at man også tager sikkerhedsudstyr på.

Genbrug bare

Sikkerhedsudstyr til løbehjul behøver ikke at være noget specielt. Står dine børn også på rulleskøjter, så kan de bruge det samme. Har de en cykelhjelm, så er den god til at passe på hovedet.

Så længe sikkerhedsudstyret ikke er slidt og ødelagt, så kan det bruges. Det behøver ikke at være fremstillet til løbehjulsløb. Dine børn kan godt stige op på løbehjulene iført noget sikkerhedsudstyr til hhv. rulleskøjter og cykel. Bare de stiger op på løbehjulene iført en eller anden form for sikkerhedsudstyr.

Andre populære indlæg