Bare fordi vi er midt i en epidemi, må du ikke glemme den personlige pleje

Intet er som det plejer at være. Vi spritter hænder i ét væk og bærer mundbind i supermarkeder og indkøbscentre. Mange arbejder desuden hjemmefra, og vi må pænt aflevere vores børn ved børnehavens låge. Men selvom alting er lidt mærkeligt for tiden, er der dog også ting, der er præcis som før. Vores kroppe har ikke ændret sig det store – måske lige bortset fra et par ekstra coronakilo. Det er derfor vigtigt, at du fortsat tager dig godt af din krop, så den stadig har det godt, når vi engang endelig kommer ud på den anden side igen. 

Husk tandbørsten – og tandlægen 

Tænderne er én af de ting, vi generelt har en uheldig tendens til at glemme at passe på. Vi ved jo sådan set godt, at vi skal børste tænderne i 2 minutter hver morgen og aften og huske at bruge tandtråd. Det er bare desværre ikke ensbetydende med, at vi altid får det gjort. Vi er heller ikke så gode til at huske at besøge vores tandlæge, selvom det egentlig anbefales at få tjekket bisserne mindst én gang årligt. Mange begrunder det med, at det er for dyrt, men det er faktisk muligt at finde en billig tandlæge, der ikke går på kompromis med kvaliteten af behandlingen. Plus1.dk er et rigtig godt eksempel på sådan en tandlæge. De er nogle af de billigste i København, og de er uden tvivl bedst til prisen. Du vil ikke fortryde at overlade dine tænder i deres trygge hænder. 

Pas godt på din hud 

Det er ikke kun dine tænder, der kan trænge til lidt opmærksomhed i disse tider. Vi er mange, der arbejder hjemmefra for tiden, hvilket hurtigt fører til, at man ikke får gjort noget særligt ud af sig selv. For din egen skyld er det dog en god idé at holde fast i flest mulige af dine gamle rutiner f.eks. med bad om morgenen og renserutine om aftenen. Det vil din hud helt sikkert også takke dig for. Det er nemlig også hårde tider for den stakkels hud, der pludselig ofte skal være fanget under et varmt og fugtigt mundbind. Mange døjer pludselig med irriteret hud på den nederste del af ansigtet, og det er derfor endnu mere vigtigt, at du husker at få renset og plejet huden. 

Har du overvejer hjemmetræning? 

Vi er som sagt mange, der har fået et par ekstra coronakilo på sidebenene. Vi er pludselig mere stillesiddende end før, og mange har måske også en tendens til at snacke, når de keder sig. Nogle er sikkert ligeglade med de ekstra kilo, men der er helt sikkert også mange, der er kede af dem. Uanset om du tilhører den første eller anden gruppe, er det en god idé at få lidt motion ind i hverdagen. Du behøver på ingen måde at rende ud og investere i en masse udstyr, hvis du ikke har lyst. Det kan være nok at få inkorporeret en rask gåtur på daglig basis eller måske dyrke noget yoga på stuegulvet. Så længe du bare får rørt kroppen lidt hver dag, er det bedre end ingenting. 

Andre populære indlæg