Mosaik er sød musik for et hus – men hvor finder man inspiration til fliserne?

Skønheden ligger i øjet der ser. Man kan sige det samme for værdien af sit hus. Jo mere vi værdsætter noget, jo mere værdi får det for os. Det er ikke ukendt inden for ejendomsmæglerbranchen, at når man tilfører mosaikfliser til sit hjem, så får huset en større chance for at præsentere sig godt på markedet.  

Mosaik er sød musik for et hus – men når der findes næsten uendelige typer, hvordan finder man så rundt i alle fliserne, og hvor søger man inspiration?  

Man kan starte med at finde ud af, HVAD mosaik er for en størrelse 

Mosaik er historisk set anvendt helt tilbage til det gamle Rom. Selvom det er over to tusind år siden, så er historien stadig den samme: Fliserne anvendes med ét formål – at gøre noget skønnere end det var før.  

Selvom det ofte hjælper med at forskønne køkkener og badeværelser, da fliserne egner sig utroligt godt til våde områder, så ender historien ikke helt her. Dette er fordi der findes mange forskellige slags fliser. Der er mosaik lavet af blandt andet: 

  • glas 
  • keramik og porcelæn 
  • metal  
  • og natursten. 

Men mosaik er mere end det. Glas er ikke bare glas, og keramik ikke bare keramik. Indenfor glas alene, findes der mange varianter.  

Mosaik er derfor en ret stor størrelse. Kun fantasien sætter grænser – også, for hvordan man skal anvende sin mosaik.  

Derefter kan man finde ud af, HVOR man vil bruge sin mosaik 

Mosaikfliser kan anvendes til blandt andet: 

  • at opgradere sit køkken eller badeværelse  
  • skabe et smukt entregulv i huset 
  • hvordan husets indgang fanger opmærksomheden udefra vejkanten 
  • til swimmingpoolen eller træningsrummet 
  • eller en mosaikvæg, der tiltrækker sig blikket i stuen. 

Hvis man ved, hvor det er man gerne vil tilføje en forskønnelse af sit hus, så er man allerede kommet langt. For nu ved man, hvad mosaikfliserne gerne skulle kunne passe med, både i praktisk anvendelse (skal de eventuelt kunne håndtere vand?) og rent designmæssigt (er det pangfarverne, der ønskes?) 

Til sidst kan man finde ud af, HVEM man vil finde inspiration hos 

Når man kommer til dette punkt, kan man ofte føle, at man står foran et bjerg af planlægning. For at komme i mål med de ønsker, man har for sit hjem, så er det derfor vigtigt, at man finder ud af hvem der kan give sig inspirationen – og informationen – til at man når dertil.  

Meningen med det hele er jo netop, at man indenfor ikke særlig lang tid nyder den smukke tilførsel, man drømmer om nu.  

Det er slet ikke dumt at hoppe ind på nettet og kigge lidt rundt i mosaik verdenen ud fra de første to kriterier. At man ved lidt om fliserne, og at man ved lidt om, hvor man gerne vil tilføje dem i hjemmet.  

Sådan når man i mål med sine ønsker om et smukt hjem 

For at nå i mål med sit flisestudie, så er den hurtigste vej dog ofte, at man inden for kort tid finder en online forhandler, man også kan møde fysisk på en adresse.  

På denne måde kan man sidde for sig selv først, og få en masse indtryk, der roligt kan bearbejdes. Når man så har lidt mere styr over, hvad man ønsker – og ikke ønsker – så kan man sætte sig i kontakt med selve den fysiske butik.  

Der er helt sikkert mange ting, man ikke har tænkt over, men som et erfarent personale kan hjælpe sig med for at få det hjem, man drømmer om.  

Andre populære indlæg