Vådrumsmaling – beskyttelse af vægge og fliser i vådrum


Som navnet kan indikere, så er vådrumsmaling en type maling der kan klare at komme i kontakt med fugt og vand, og det uanset mængden af fugt eller vand, så trænger intet igennem til underlaget.

Dog skal du være opmærksom på at der er forskel på vådrumssikring og vådrumsmaling, du kan ikke undlade at vådrumssikre, fordi det er en membran der smøres på gulve og vægge inden der lægges fliser og males. Det er i dag et lovpligtigt tiltag når du skal have lavet nyt badeværelse, og det kan give vand- og fugtskader hvis du ikke gør det.

Vådrumsmaling kan kaldes for et supplement til vådrumssikringen, i og med at det beskytter vægge og fliser i vådrum.

Maling specielt til badeværelse

Hvis du vil i gang med at male dit badeværelse, så er der intet problem i at bruge almindelig vægmaling på de dele af badeværelset der ikke kommer direkte kontakt med vand, men skal du ind på de områder der direkte udsættes for vand, så kræver det vådrumsmaling.

Vådrumsmalingen kommer med en vandafvisende overflade der gør at den både holder vandet ude, og er nem at rengøre, i og med at det der måtte komme af forskelligt skidt og snavs ikke sidder så godt fast på vandafvisende overflader.

Typen af maling er velegnet til både badeværelset, i køkken og i bryggers, hvor der kan være risiko for at fliser og vægge risikerer at komme i kontakt med vand.

kvinde der maler

Sørg for at forberede dig grundigt inden du går i gang

Ud over at du skal vælge de rigtige produkter til malerarbejdet, så skal du også forberede underlaget, hvilket vil sige at du skal gøre rigtig grundigt rent inden du påbegynder at male.

Normalt sætter snavs og skidt sig hurtigt i badeværelset, og der kan også være skimmelangreb mellem fliserne, og alt det her skal behandles som det første.

Når der er gjort rent, så skal du reparere alt hvad der måtte være af huller og ujævnheder, som klares med en spartelmasse og en vådrumsspartel.

Selve malerarbejdet foregår som det gør med almindelig maling, der er dog den forskel at vådrumsmalingen er vandafvisende og mere slidstærk end almindelig maling.

Forvent at skulle male overfladerne to gange, for at være sikker på at malingen både dækker det den skal, er holdbar og slidstærk nok. De flere lag gør at malingen kan modstå både fugt og de temperaturudsving der normalt forekommer i et badeværelse.

Et andet relevant sted at bruge den type maling er i køkken, hvor det er sådan at der bag både komfur og vask kan risikere at sprøjte vand eller madstænk op, hvorfor det kan være en rigtig god idé at have malet med vådrumsmaling, fordi den er vand- og smudsafvisende, gør den køkkenet meget nemmere at rengøre.

Husk også at det ikke anbefales at du maler direkte inde i din brusekabine, sagen er nemlig den, at det med al sandsynlighed vil gøre at den kommer til at skalle af over tid, og hvis du vælger alligevel at gøre det, så kan det måske holde i et par år.

Andre populære indlæg