Derfor skal du dyrke yoga

Vejrtrækningsøvelser, meditation og forskellige stillinger er selve essensen af yoga. Det er bevist utallige gange, at både din krop og din sjæl kan få stor glæde ved dyrkningen af denne kropslige afstresningsmetode. Psykisk såvel som fysisk helbred kan samtidig forbedres markant ved at inkorporere yoga i hverdagen. I dette indlæg er der samlet flere forskellige fordele ved udøvelsen af yoga, så træk vejret ind og pust langsomt ud, imens du samtidigt bliver klogere på, hvad yoga er godt for, og hvordan det kan gavne lige præcis dig.

Hvad er yoga godt for?

En stressende dag på jobbet og en hektisk eftermiddag i trafikken efterfulgt af huslige pligter er en levemåde, som mange danskere kan nikke genkendende til. Stress fylder derfor en stor del af hverdagen, hvorpå det vil være oplagt både mentalt og fysisk at koble fra. Dette kan man gøre ved at dyrke yoga. Denne meditationsform er nemlig blevet bevist at virke på en lang række ting som f.eks.:

  • Reducering af stress
  • Lindring af angst
  • Bekæmpelse af depression
  • Reducering af kroniske smerter
  • Forbedring af søvnkvalitet
  • Forbedring af balance og smidighed

Dette er dog kun nogle af fordelene ved at dyrke yoga. Der findes utallige andre gode grunde til at indføre yoga i hverdagen. Din koncentrationsevne kan bl.a. blive forbedret ved at dyrke bestemte yogaøvelser, da de handler om at fokusere på din opmærksomhed. Et eksempel er, hvis du forsøger at udføre en meget svær yogaøvelse. Dermed vil det kræve, at du retter al din opmærksomhed på denne øvelse, hvorved din koncentrationsevne bliver trænet og langsomt forbedres. Dette kan du anvende i hverdagen, hvis du har mange daglige gøremål, som eventuelt kræver, at du bliver nødt til at fokusere på flere ting på én gang. Da yoga træner din koncentration, vil du nemlig have lettere ved at gøre præcis dette.

yoga udenfor

At kunne give slip

Nu, hvor du ved, hvad yoga er godt for, er det tid til mere en filosofisk tilgang til emnet. Yoga handler nemlig meget om konceptet: at give slip. Det betyder, at du ved at dyrke denne meditationsform i hverdagen kan hjælpe dig selv ved at mindske dine urealistiske forventninger til dig selv. Filosofisk set drejer yoga sig nemlig ikke om, hvordan du generelt har det – det handler om din evne til at kunne acceptere, hvordan du rent faktisk har det. Dyrkningen af yoga kan dermed være med til at skabe en accept og en forståelse over for, at du bare er et menneske. Derudover er følelsen af at ville være god nok en følelse, de fleste mennesker kender til. Man kommer muligvis til at overbelaste sig selv og sit helbred for at bevise, at man er god nok, og på den måde kan man let ende i en ond og selvkritisk cirkel. I dette tilfælde kan yoga være en fremragende metode til at mindske disse forventninger til sig selv. Integreringen af denne meditationsform i hverdagen er derfor oplagt, hvis du forsøger at slippe din stræben efter at være et perfekt menneske, og i stedet for bare vil lære at acceptere dén, du er.

Andre populære indlæg