Indretning af soveværelset

Soveværelset er et rum for drømme, afslapning og privatliv. Det er sandsynligvis dét rum, som du opholder dig allermest i. Derfor er det særlig vigtigt at tænke over, hvordan du indretter dig her. Du bruger timevis hver eneste nat i dit soveværelse, timer, som har en afgørende betydning for, hvordan den efterfølgende dag kommer til at være.

Er dit soveværelset et rum, hvor du nemt kan slappe af og komme ned i gear? Forbereder soveværelset dig på at drømme, og har du let ved at falde i søvn i her? Indretningen af soveværelset har en stor betydning for, om soveværelset er et rum, hvor du kan slappe af.  

Hvad skal man tænke over, når man indretter sit soveværelse?

Soveværelset er et rum for afslapning og ro, og derfor kan det være en god ide at indrette netop dét rum mere simpelt end de andre. Sørg for ikke at overplastre soveværelset med møbler, nips og billeder på væggene. Hold det i stedet simpelt, så der ikke er for mange ting, der forstyrrer din ro, når du skal sove.

Belysning betyder meget, når man skal indrette sit soveværelse. Det kan være en god ide, at vælge forskellige typer lamper til soveværelset. Vælg for eksempel både en lidt kraftig loftslampe, som lyser rummet op, når du skal tage tøj på, og kombiner den med en mindre lampe, som giver et blødere og mere afdæmpet lys, som er rart at have tændt inden, du skal sove.

skænk til soveværelset

Selvom soveværelset er simpelt indrettet, må det gerne have personlighed. Vælg for eksempel et sengetæppe med farver eller mønstre, som du godt kan lide, og tilføj på den måde en personlig stemning til rummet. Sengetæppet hjælper også rummet til at fremstå mere ryddeligt. Et smukt gulvtæppe kan også skabe hygge i et rum, hvor man måske ikke har så mange nips og billeder på væggen. Gardiner kan være praktiske, hvis man bliver forstyrret af lys, når man sover, og samtidig kan gardiner tilføre rummet et personligt udtryk, hvis du vælger en farve eller tekstur, som du holder af.  

Når du indretter dit soveværelse skal du altså tænke over:

  • Hold soveværelset simpelt og fri for nips og andre ting, der forstyrrer.
  • Vælg gerne flere forskellige slags belysning.
  • Giv soveværelset personlighed med et sengetæppe, et gulvtæppe eller gardiner.

Brug kun soveværelset til at sove

Hvis du ikke har det privilegium, at du kan bruge ét rum kun til soveværelse, kan du vælge at dele rummet op i to. På den måde får du fornemmelsen af at sove i et rum, hvor det kun er søvnen, det drejer sig om. Og det kan have stor betydning for hvor godt, du sover om natten. Du kan dele dit soveværelse op i to med en skillevæg, en stor reol, eller med et forhæng. På den måde kan du placere for eksempel et skrivebord eller en bogreol på den ene side og din seng på den anden. Vælg den løsning, som falder bedst i din smag.

Andre populære indlæg