Du kan få meget nytte ud af micro USB kabler


Kan du huske, dengang man absolut skulle huske opladeren til sin mobil? Fordi ingen andres opladere passede til den, så man ikke kunne låne sig frem. Så var der ikke meget at gøre, hvis den løb tør for strøm i løbet af aftenen. Den tid er heldigvis forbi for de fleste. I dag kan de fleste smartphone-mærker oplades med et micro USB kabel.

Du behøver altså ikke længere have alt det besvær med at huske en oplader og slæbe rundt på den, når du skal i byen. Hvis bare der er en oplader, hvor du skal hen, så er det sandsynligt, at den passer til sin mobil.

Lade- og datakabel

Et micro USB kabel følger gerne med, når man køber en smartphone. Det forbinder telefonen med den del af opladeren, man stikker i stikkontakten. Eller det forbinder telefonen direkte med stikkontakten, hvis den er så smart, så den har en USB-port.

Et micro USB kabel kan dog andet end at oplade telefonen. Det kan også overføre data. Du kan altså sætte kablet i din mobil og din computer og nemt flytte fx alle dine billeder fra mobilen til computeren. Kablet forbinder telefonen med computeren, og så kan de synkronisere.

Skal du koble din smartphone til din computer, er det gerne med et micro USB til USB kabel. Det har et micro USB stik i den ene ende og et almindeligt USB stik i den anden. Der findes dog også micro USB kabler, som har et HDMI stik i den anden ende. Med sådan et kan du forbinde din smartphone med dit fjernsyn og se dine serier på en større skærm.

Du kan også forbinde din mobil med en tablet eller et kamera ved hjælp af et micro USB kabel.

Lille investering – stor glæde

Der er mange funktioner og anvendelsesmuligheder i et micro USB kabel, og det kan bruges til mange slags enheder. Det er meget alsidigt. Alligevel er det ikke en særligt stor investering. Skal du have et nyt eller et ekstra kabel, så er det ikke noget, du kommer til at købe dig fattig i.

Ser du prisen i forhold til, hvor stor glæde du vil få af kablet, så koster det forsvindende lidt. Du kan bruge det til flere formål og i flere enheder. Du kan låne det ud til dine venner og glæde dem. Du kan endda bruge det til din næste telefon og den næste igen.

At kablet sådan kan genbruges og bruges til mange enheder, er en ekstra glæde for dig, der er miljøbevidst. Når du ikke skal skifte din oplader ud, hver gang du skifter mobilen ud, så giver det mindre elektronisk affald. Det er godt for miljøet, som bliver belastet meget af elektronikaffald.

kabel til kamera

IPhones skiller sig ud

Skulle du have en iPhone og andre enheder fra Apple, så vil du ikke opleve den samme alsidighed i et micro USB kabel. Apple har nemlig valgt at bruge andre stik.

Et micro USB kabel passer dog til alle nyere Android-enheder og mange forskellige mobil-mærker.

Andre populære indlæg