Gin er ikke bare gin


Gin har været kendt i mange hundrede år. Det siges at være blevet skabt helt tilbage i det 13. århundrede, og i 1600-tallet blev det mere udbredt. Til en start blev gin anset for at være medicin. Senere blev det udelukkende produceret som et nydelsesmiddel.

I dag er gin blevet en stor industri og findes i virkelig mange smagsvarianter verden over. Udviklingen er gået i retning af at forfine og forædle smagen, sådan at gin kan nydes enten, som den er eller i selskab med enten lime eller tonic.

Gin for feinschmeckere

Der er gået mode i gin. Sådan en trend opstår selvfølgelig ikke af sig selv. Det sker også, fordi det er et kvalitetsprodukt, som fås i mange varianter. Mange producenter har forsket og eksperimenteret for at forny smagen af gin, sådan at der er opstået en hel kultur omkring denne type af spiritus.

Derfor er gin ikke længere bare gin, der skal blandes med noget sødt for at kunne nydes. Der kræses om gin, og det findes i flere prisklasser. De mest anerkendte og sjældne flasker gin er oppe i et prislag, hvor ikke alle kan være med.

Også gin i et mere fornuftigt prisleje kan være af en super god kvalitet. Se for eksempel et stort udvalg af spiritus på Jyskvin.dk. Her vil du kunne få mange forskellige gode flasker gin til overkommelige priser.

spændende gin

Derfor er gin blevet så populært

Der er flere forklaringer på, at gin er blevet så populært, som det er. Dels er det blevet en trend, der har været der i nogle år efterhånden. Det er medvirkende til at udbrede kendskabet til gin. Dels er det en type spiritus, der findes i mange forskellige varianter.

Ginnens karakteristiske enebærsmag kan være mere eller mindre dominerende. Lagringen kan være forskellig, og smagssammensætningerne kan variere. Desuden er også producenterne af tonic begyndt at lave nogle forskellige smage og farver på deres produkter.

Når der er et utal af smagsvarianter, så kan du hele tiden forny din drink. Med de mange kombinationsmuligheder inden for gin, tonic, sirup og øvrige ingredienser så vil du hele tiden kunne komme til at smage en ny udgave af den populære drink.

Tag på ginsmagning

Det er også blevet super populært at deltage i en ginsmagning. Her bliver du netop præsenteret for nogle forskellige varianter af gin og eventuelt diverse ingredienser. På den måde kan du få en idé om, hvor omfattende og varieret det kan være at drikke gin.

Når du er til ginsmagning, så er det smart at få skrevet ned, hvilke varianter du syntes bedst om. Det kan være svært at huske dem fra hinanden, når du får smagt på flere forskellige i træk. Det kan sagtens give god mening at tage til flere ginsmagninger. Det kan det netop, fordi udvalget er så uoverskueligt stort, at du aldrig rigtig bliver færdig med at finde nogle nye favoritter.

Gin er bestemt ikke, hvad det har været – og det er der mange, der er glade for.

Andre populære indlæg