Køb Lego til både børn og voksne


Det velkendte Lego er legetøj, der har stor glæde for mange børn – og sågar voksne – og har haft det i mange år. Siden legoklodsen blev udviklet i 1930’erne, er denne vidunderlige og kreative verden kun blevet endnu bredere og endnu mere fantasifuld.

En kreativ måde at lege på

Konsensus ved legoklodsen er de mange funktioner, klodserne kan have. I sig selv ser de ikke ud af meget – ligner bare en firkantet lille ting med nogle knopper og huller på.

Det smarte ved klodsen kommer så til udtryk ud fra den kreativitet, man måtte besidde. Derfor er det en enormt sund genstand at lade børn lege med, for her er der nemlig rum til at udforske denne side, der er vigtig at komme i kontakt med tidligt, for at udvikle sig.

Jo flere klodser, man har, jo mere kan man bygge. Og hvis man bare har mange klodser, er der næsten ikke det, man ikke kan bygge. Det er alt fra huse til biler til dyr, og når man først har bygget sine figurer, kan man kaste sig over fri leg med brug af de nye former for legetøj, man selv har udviklet.

Denne proces er enormt kreativ, da man netop er med helt fra starten og selv sætter sig præg på konstruktionen.

Lego-universer

Med tiden har Lego-industrien udviklet sig fra at være en træklods, som var noget af det første, der blev konstrueret, til kæmpe universer taget ud fra fx film. Der er kommet forskellige pakker med Lego, der indeholder bestemte temaer, så man kan bygge netop dette hus fra Harry Potter eller det piratskib.

Det er blevet så teknisk ved nogle af byggeprocesserne, at man skal følge tegningerne, der er vedhæftet, nøje, for at komme dem til livs. På den måde har det ændret sig fra at være fri leg og fri kreativitet til at være en mere kompleks og tålmodighedskrævende leg.

Dette kan man selvfølgelig selv vælge, for man kan også blot lege med Lego i sin simple form. Men disse universer, man kan bygge, er netop derfor, at Lego spreder sig så godt ud over befolkningsgruppen. Det er nemlig ikke kun henvendt til de mindste. De store projekter er nemlig også fede for de lidt ældre og de voksne at kaste sig over.

lego til børn

Legoklodser i det store og små

Lego kan se vildt flot ud, når det står der, klods efter klods indsat, og pludselig går det op i en højere enhed og står nærmest som en statue. Der er næsten ikke grænser for i vores tid, hvad man kan bygge med legoklodser.

Hvis man tager Legoland som eksempel, hvor der er blevet brugt mange millioner legoklodser til at konstruere monument efter monument. Og pludselig er kontrasten stor i noget, der er samme genstand. Samme klods bliver brugt mellem et lille barns hænder og bliver samtidig brugt til storslåede rammer i en forlystelsespark.

Lego er tidløst og kønsløst

Ved nogle former for legetøj, er det måske nemt at sætte et mærkat på – hvem leger med det og i hvilken tid. Dette er ikke tilfældet ved Lego, tværtimod. Lego er så tidløst, som det kan være. Og det er alle køn og aldre, der kaster sig over de små klodser.

De specifikke universer har naturligvis mere en tid over sig, men hvis man forholder sig til de helt grundlæggende legoklodser, er der ikke meget, der har ændret sig.

 

Andre populære indlæg