1 ud af 4 danskere er stresset


Den nyeste undersøgelse fra sundhedsstyrelsen viser, at en ud af fire danskere mærker stress hver eneste dag. Det er ikke nødvendigvis overraskende, da vi lever i en dynamisk verden, hvor omverdenen særligt påvirker os til at stille højere krav til os selv. Lige præcis den følelse vi får, når vi ikke kan leve op til vores egen eller omverdenens forventninger, kan betegnes som stress. Vi indtager en belastningstilstand der påvirker vores velvære, når vi føler, at vi ikke besidder de nødvendige ressourcer, som det kræver at udleve forventningerne. Den belastning kan være alt fra for mange opgaver på arbejdet til personlige konflikter blandt venner eller familie.

Særligt stresshåndtering på arbejdspladsen er blevet et større omtalt emne i erhvervslivet, eftersom de forbavsende statistikere omkring stress taler for at langt de fleste tilfælde opstår på jobbet. Den stigende konkurrence fra globalisering øger intensiteten og får både arbejdsgiver og leder til at stille større krav til den enkelte medarbejdere, som de ikke altid kan leve op til. Det er synd, fordi en sygemeldt medarbejder er en dyr fornøjelse for virksomheder og vil ikke kunne betale sig. Der findes mange stressbehandlere i Danmark herunder stresslaege.dk, som hjælper virksomheder med at opbygge en solid procedure og politik omkring stresshåndtering på arbejdspladsen.

stresshåndtering i virksomheden

Stressrådgivning for virksomheder

Stress er en bekymrende tilstand, som ikke må underkendes af hverken arbejdsgiver, ledere eller kollegaer imellem. Det er særligt lederkredsens ansvar at skabe rammerne for, at alle trives og ikke underlægges et urimeligt arbejdspres. Dog har alle medarbejder et ansvar for at støtte op omkring hinanden, hvis de kan mærke at en kollega velbefinde er truet. Det kan være svært at håndtere stress i virksomheder, hvis der ingen politik er omkring det, men heldigvis er det muligt at søge stressrådgivning blandt praktiserende behandlere.

Findes der hverken procedure eller politik i forbindelse med stress på din arbejdsplads, så kan de være en god idé at arrangere et foredrag omkring stress for ledere såvel som medarbejdere. På den måde kan alle få en forståelse for, hvad det betyder, hvis en kollega bliver ramt af stress. Det styrker sammenholdet, når man i fællesskab kan hjælpe hinanden i svære perioder.

Behandling til stressramte

Stress er en vanskelig tilstand og ofte er der ikke tale om et enkeltstående tilfælde, da mange sjældent arbejder med at forebygge stress. Stresslæge hjælper stressramte personer, der førhen har prøvet at være stresset, men aldrig fået redskaberne til at forebygge belastningstilstanden. Med over 10 års erfaring er stressforløbet AMSI blevet lanceret med stor succes, hvor alle deltagende med stor succes bliver fri for stress – én gang for alle.

Stressbehandlingen foregår over 6 måneder, hvor de deltagende skal arbejde med dem selv. Først og fremmest handler det om at komme tilbage i en afstresset tilstand, finde sindsro og få glæden tilbage i livet. Den dag man bliver fri for stress, er det dog vigtigt at fortsat arbejde med sig selv og ens tankemønstre. Det er nemlig ens egen opfattelse og måde at tænke på, der gør at man kommer i en belastningstilstand. På AMSI stressforløbet får man værktøjer til at bearbejde sine tanker og forebygge stress.

Andre populære indlæg