Leje af sommerhuse i Danmark er en god forretning


I disse tider må man tænke over, hvordan ferierne skal bruges på en lidt anderledes måde end sædvanligt. Du plejer måske altid at have næste rejsedestination i tankerne, men på grund af en pandemi, der skærper rejserestriktioner og farver verden i rød, må man blive hjemme i velkendte, lille Danmark.

Men det behøver slet ikke at være kedeligt! Sommerhuse er i høj kurs, hvilket gør, at du både kan lave en forretning på at leje dit eget eller gå på opdagelse i dit eget land ved at leje et sommerhus i dele af landet, du aldrig har været i. Du bliver højst sandsynligt positivt overrasket.

Lej et sommerhus i smukke omgivelser

Der findes et væld af skønne sommerhusområder over hele Danmark. Både på Sjælland, Fyn og i Jylland kan du finde mange forskellige slags sommerhuse, både helt øde i smuk natur eller midt i byen.

Måske har du selv et sommerhus ikke langt fra dit hjem, som du har nydt godt af i mange år, men har også lyst til at prøve noget nyt. Da kan det være en god forretning at leje dit sommerhus ud! Der er gode fordele ved beskatning og bundfradrag ved sommerhusudlejning, da der er penge at spare.

I 2021 kan du faktisk få et bundfradrag på hele 42.700 kr. hvis du udlejer dit sommerhus, fordi du ikke skal betale skat af de første 42.700 kroner som du tjener. Og bundfradrag sommerhusudlejning fungerer nemt gennem bookingsystemet, som du lejer sommerhuset igennem, så du ikke skal bekymre dig om indberetning til skat.

dansk sommer

Nem og behagelig ferie med sommerhusudlejning

Der findes efterhånden mange hjemmesider, hvor al booking og praktik af udlejningen foregår, hvilket gør det til et nemt job at være sommerhusejer.

Det kan sagtens betale sig at betale for at benytte et ordentligt bookingsystem, da det er et lille beløb i forhold til de fordele man får ved det store bundfradrag.

Som eksempel vil Sommerhuse-fbw.dk være registreret som formidler, og derfor er det automatisk dem, der indberetter indtægterne fra din udlejning til Skattestyrelsen. Det er derfor utrolig nemt og behageligt at leje dit sommerhus ud og ovenikøbet få en masse nye oplevelser selv ved at opdage nye områder.

Fradraget skifter fra år til år

I 2018 ændrede Folketinget beskatningen af lejeindtægter fra sommerhuse, og siden da har bundfradraget ændret sig fra år til år. I 2020 var det for eksempel 60.000 kroner.

Derudover er der også markant forskel på privat udlejning og gennem et bureau, når det kommer til beskatning. Når du lejer dit sommerhus ud privat, er det kun de første 11.700 kr., der er skattefrie i 2021 i forhold til de 42.700 gennem udlejningsbureau


Det kaldes 40%-reglen som er den mest populære opgørelsesmetode frem for regnskabsmæssigt fradrag. Udover bundfradraget af sommerhusudlejning er der et skattefrit fradrag på 40%, som du kan trække fra den resterende lejeindtægt, fx husleje og betaling for strøm, olie, telefon osv.

Andre populære indlæg